Erik Thoonen en Jos Ouwerling in Buurtbus 556. De buurtbus tussen Heteren en Elst (via Driel) trekt veel meer passagiers dan verwacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Thoonen en Jos Ouwerling in Buurtbus 556. De buurtbus tussen Heteren en Elst (via Driel) trekt veel meer passagiers dan verwacht. © Erik van 't Hullenaar

Buurtbus 556 is meer dan een succes

HETEREN/ELST - Buurtbus 556 tussen Heteren en Elst trekt meer dan het dubbele aantal passagiers dan strikt nodig. Wij reden een rondje mee. 

,,Het is een handige verbinding als je naar Elst moet. Zeker vandaag als het het te fris is om dat eind te fietsen”, zegt Gertia Vliegenthart. De van oorsprong Rotterdamse maar nu Heterense Vliegenthart stapt in in Elst voor de terugreis naar Heteren. ,,Het is hier anders dan in de grote stad. Maar ook hier is het belangrijk om met openbaar vervoer van Heteren naar Elst te kunnen. Daar staat het gemeentehuis en zijn ook de winkels die je niet in Heteren hebt. Deze busdienst is dus gewoon nodig”, klinkt het met een resolute Rotterdamse tongval. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe