Volledig scherm
PREMIUM
Erik Thoonen en Jos Ouwerling in Buurtbus 556. De buurtbus tussen Heteren en Elst (via Driel) trekt veel meer passagiers dan verwacht. © Erik van 't Hullenaar

Buurtbus 556 is meer dan een succes

HETEREN/ELST - Buurtbus 556 tussen Heteren en Elst trekt meer dan het dubbele aantal passagiers dan strikt nodig. Wij reden een rondje mee. 

,,Het is een handige verbinding als je naar Elst moet. Zeker vandaag als het het te fris is om dat eind te fietsen”, zegt Gertia Vliegenthart. De van oorsprong Rotterdamse maar nu Heterense Vliegenthart stapt in in Elst voor de terugreis naar Heteren. ,,Het is hier anders dan in de grote stad. Maar ook hier is het belangrijk om met openbaar vervoer van Heteren naar Elst te kunnen. Daar staat het gemeentehuis en zijn ook de winkels die je niet in Heteren hebt. Deze busdienst is dus gewoon nodig”, klinkt het met een resolute Rotterdamse tongval. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe