De Batsers brengen snoep naar de voedselbank, met links Roy Teunissen en rechts Edwin Roelofs
Volledig scherm
De Batsers brengen snoep naar de voedselbank, met links Roy Teunissen en rechts Edwin Roelofs © Eigen foto Batsers

Carnavalsvereniging De Batsers geeft 400 kilo snoep van afgelaste optocht aan voedselbank

ELST/NIJMEGEN - Wat doe je als je 400 kilo snoep overhebt? Dan breng je dat naar de Voedselbank. Althans, dat deed carnavalsvereniging De Batsers uit Elst deze vrijdagochtend.

De duizenden lolly’s, toffees en zuurstokken zouden op 23 februari bij de 54e editie van de Batsersoptocht aan toeschouwers worden uitgestrooid. Maar toen kwam storm Ellen over het land razen. 

De herkansing - een verlichte optocht op 29 maart - viel in het water door de coronacrisis. 

Liever niet tot volgend jaar bewaren

Daardoor zaten de Elsterse carnavallisten met heel veel snoep, dat ze liever niet tot volgend jaar wilden bewaren. Het voelde beter om er iets anders mee te doen, stelt Wes Leurs, president van De Batsers. 

,,We hebben al het snoep van de wagens verzameld en aan onze kleinste leden, de Troefkes, een zakje gegeven. Voor de overige 400 kilo dachten we eigenlijk meteen aan de voedselbank. Het is een behoorlijk bedrag aan snoep, maar dat maakt ons niet uit. Zeker in deze tijd wil je graag iets voor een ander doen. En wat is er dan mooier dan kinderen blij maken met snoep.” 

Dankbaar voor de gulle gift

Dus brachten Roy Teunissen en Edwin Roelofs - leden van de Raad van 11 - vanmorgen twee winkelwagens vol dozen en zakken snoep naar de Voedselbank Nijmegen - Overbetuwe. 

De medewerkers van de Voedselbank waren dankbaar voor de gulle carnavalsgift, aldus Leurs. Zij gaan al het snoep verdelen, waarbij vooral Overbetuwse minder-fortuinlijke kinderen niet zullen worden vergeten. ,,Een fijn gevoel om dit te doen. Die kids hebben het nu al moeilijk genoeg.” 

Betuwe