Wilma Blom met puppies.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma Blom met puppies. © Gerard Burgers

Coronapuppies bezorgen hondenscholen handen vol werk: ‘Het lijkt wel alsof iedereen een pup wil hebben’

ELST / HUISSEN - Hondenscholen moeten steeds vaker nee verkopen aan mensen die met hun puppy op training of cursus willen. Door de corona is de vraag dit jaar enorm toegenomen. ,,In onze wereld is de coronappuppy, een jong hondje dat niet wil luisteren omdat het niet naar een cursus kon, al een begrip”, zegt Mariëlle Bugel van Hondenschool Lingewaard in Huissen. 

8 reacties

 • Houthakker

  3 maanden geleden
  Als we weer op vakantie mogen, mag Fikkie aan een touwtje aan een boom in 'n bos? 
 • Hetgrijzemidden

  3 maanden geleden
  Zo gaat het helaas met de meeste huisdieren. Mensen denken uit liefde voor dieren een huisdier te nemen maar is dat wel echt zo?
 • Pandabeertje

  3 maanden geleden
  Hopelijk gaat dit goed, stel dat je oude levenspatroon weer terug komt, voorheen was er geen tijd, nu ineens wel. Dieren of een hondengevoel moet je hebben in je hart, geen impuls, heb je dit niet, dan komt er geen vertrouwensband tussen jouw en je hond of dieren.
 • Hetgrijzemidden

  3 maanden geleden
  Maar waar komen die puppies vandaan dan? Zijn de fokkers meer gaan fokken dan om aan de grotere vraag te voldoen? Dat klinkt niet heel verantwoord voor de honden die daarvoor gebruikt zijn. Honden zijn immers niet als een bedrijf waar je de productie op kan voeren met overwerken.
 • Hennie Brouwer

  3 maanden geleden
  En straks raken de hondenasiels weer propvol van deze Coronahonden. In het begin is het leuk, lief en afleiding. Maar het wordt groot, vraagt aandacht, gaat geld kosten en wat doen ze met vakanties? Het gros heeft niet nagedacht over het hebben een huisdier. Heb medelijden met deze Coronahonden omdat het vaak om een  impulsieve aankoop gaat. Maar het is een levend wezen dat minstens 3 x per dag uitgelaten moet worden ook bij slechte weersomstandigheden.
 1. Metershoge vlammen slaan uit bedrijfsbusje met daarin gasflessen
  Play

  Metershoge vlammen slaan uit bedrijfs­bus­je met daarin gasflessen

 2. Hans was doodziek, maar overwon het coronavirus
  Play

  Hans was doodziek, maar overwon het coronavi­rus

Betuwe