Volledig scherm
PREMIUM
Gijs Beekhuizen bij de rookzone op het HPC Zetten. Die moeten met ingang van het schooljaar 2020-2021 bij alle scholen in ons land zijn verdwenen. © Erik van 't Hullenaar

‘Cynische opmerkingen en gegniffel’, maar de rookzone op schoolterrein gaat verdwijnen

ZETTEN - Roken op scholen moet definitief tot het verleden gaan behoren als het aan staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid ligt. Maar gaan jongeren dan niet gewoon voor het schoolgebouw staan roken?

,,Dat probleem hadden wij toen we de school vijf jaar geleden rookvrij probeerden te maken. Jongeren gingen voor het schoolgebouw staan, wat leidde tot overlast en irritatie,” zegt Gijs Beekhuizen, directeur van het HPC in Zetten.

 Op die school is inmiddels een plek op het schoolterrein aangewezen waar jongeren hun sigaretten op kunnen steken. Met een camera wordt in de gaten gehouden wat de jeugd zoal uitspookt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe