Danee niet door in The Voice Kids

ELST -  Ondanks een vertederde blik van Ilse DeLange, Marco Borsato die verzucht ‘Aaaah, wat lief’ en Ali B met de hand bij de rode knop, is Danee Sandifort niet door naar de volgende ronde van The Voice Kids.

Het 11-jarige zangtalent uit Elst was vrijdagavond op RTL4 te zien in de tweede aflevering van de zogeheten Blind Auditions. Die had Danee weten te halen door in een aantal voorrondes een paar duizend andere deelnemers achter zich te laten. 

De opnames van The Blind Auditions waren vorig jaar zomer al, tot vrijdagavond mocht de jonge Elsterse en familie haar kaken stijf op elkaar houden.

Volledig scherm
Danee Sandifort. © Erik van 't Hullenaar

Ruim 1,8 miljoen mensen zagen dat Danee helaas niet door gaat. Al waren er enorme opbeurende woorden van Ilse DeLange (‘Moeilijk lied, dapper dat je het hebt gezongen’) en gaf Ali B haar een ‘groot compliment’: ‘Je hebt echt perspectief en je bent super dichtbij. Als je er de volgende keer bent dan wordt de knop ingedrukt’.

Handtekening

Brutaal als Danee is, vroeg ze de drie coaches daarna om een handtekening op haar gegipste arm. Die was gebroken na een val met haar fiets. Danee treurde niet op het podium. 

,,Maar daarna was het wel uithuilen bij mama en papa’’, aldus vader Quino Sandifort. ,,Al snel merkten we aan haar dat ze vooral trots is dat ze The Blind Auditions heeft gehaald en op tv is geweest.’’ Ook na de uitzending vrijdagavond, die ze bekeek met een huis vol familie en vriendinnen, blijft ze volgens haar vader positief. ,,Ze gaat door met zangles bij Babette Labeij in Amsterdam (die ook volwassen deelnemers van The Voice of Holland begeleidt, HS) en het zit in haar hoofd om nogmaals mee te doen aan The Voice Kids.’’ 

Betuwe