Dankzij ANWB kunnen kinderen in rolstoel in Overbetuwe zich uitleven op speelplaats

DRIEL / ZETTEN - Kinderen die in een rolstoel zitten, kunnen zich binnenkort in Driel en Zetten uitleven op een speelplaats die speciaal voor hen wordt aangepast. Er wordt een mini-verkeersplein aangelegd, compleet met verkeersborden en een klein tankstation. Zowel kinderen met een beperking als valide kinderen kunnen hier straks spelen.

Volledig scherm
Margrethe Wijnen met bloemen (initiatiefnemer, Stichting Gehandicapten Platform Overbetuwe) met dochters Pippi en Zaza en Theo Brink (directielid ANWB) © ANWB

De Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe (SGO) krijgt nu de gelegenheid de twee speelplaatsen aan te passen dankzij de ANWB.

Directielid Theo Brink van de Wielrijdersbond kwam maandag naar de gemeente Overbetuwe om een bedrag van 10.000 euro te overhandigen aan vertegenwoordigers van de SGO. Het project van SGO is verkozen tot het mooiste in de provincie Gelderland.

Dolblij 

De prijs werd maandag uitgereikt in aanwezigheid van enkele kinderen in een rolstoel. Zij waren dolblij. De SGO wilde twee speeplaatsen toegankelijk maken voor kinderen in een rolstoel. Daartoe diende zij een aanvraag in bij het ANWB Fonds. 

,,Er zijn overal speeltuinen, maar die zijn minimaal ingericht voor kinderen met een handicap”, zegt Theo Bus, voorzitter van het Gehandicaptenplatform. Volgens hem bestaan veel speelplaatsen uit een grote zandbak. ,,Kinderen in een rolstoel kunnen daar helemaal niets mee. En op een enkele speelplaats ligt asfalt, maar dan valt er vaak niets te spelen.”

In elk provincie werd een project beloond. ,,Wij zijn onder de indruk van de kwaliteit van de aanvragen. Dat laat zien dat mensen bereid zijn veel van hun tijd en energie in te zetten in de gemeenschap”, aldus de ANWB.

  1. Lintje voor Marianne Veens in Herveld
    PREMIUM

    Lintje voor Marianne Veens in Herveld

    HERVELD - Marianne Veens uit Herveld is zondagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze werd op het toneel van Jeugdtheater de Vriendenkring verrast door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. Die kwam niet alleen naar de kindervoorstelling kijken, maar kwam na afloop het toneel in de gymzaal aan het Dorpsplein op om Veens te onderscheiden. De 67-jarige Herveldse zet zich al tientallen jaren in als vrijwilliger in het dorp. Zo is of was ze betrokken bij de dorpskrant, het dorpshuis, de avondvierdaagse, de jeugdvakantieweek, de plaatselijke toneelvereniging en tal van andere activiteiten.

Betuwe