Volledig scherm
Colinda Scholtz uit Zetten. ,,Ik werk van acht uur ’s morgens tot elf uur ’s avonds." © Erik van 't Hullenaar

De beste reisagent van 2020 komt uit Zetten en heet Colinda Scholtz

ZETTEN - Ze levert door mensen te bezoeken of thuis te ontvangen een reis op maat die precies bij de wensen en persoonlijkheid van de klant past. En ook zakelijk loopt haar een vrouwzaak als een zonnetje. Colinda Scholtz (37) mag zich een jaar lang de ‘beste zelfstandig reisagent’ noemen. 

De Zettense won die prijs op de vakantiebeurs in Utrecht. De door het reisvakblad Travel Pro ingestelde prijs ging naar Colinda Scholtz – Reiscreaties op basis van klanten-(tevredenheid)onderzoek, maar ook bedrijfsresultaten. 

,,Ik doe dit nu zeven jaar als zelfstandige en deze prijs is natuurlijk een mooie erkenning”, zegt Scholtz in haar Zettense woonkamer die vanwege een gebroken voet tijdelijk als kantoor is ingericht. ,,Normaal zit ik boven.”

Scholtz regelde vorig jaar de vakantiereis van een slordige 280 vaste en nog eens 119 nieuwe klanten. ,,En dat doe ik als mensen dat willen van a tot z, inclusief visa, inentingen en noem maar op.” 

Ook buiten kantooruren

Volgens Scholtz draagt juist het zelfstandig werken bij aan haar succes. ,,Ik werk van acht uur ’s morgens tot elf uur ’s avonds en ben dus bereikbaar als klanten dat willen, ook buiten de kantooruren. En ze doen altijd zaken met mij, niet met wie er maar net de telefoon opneemt zoals bij reisbureau’s”, zegt Scholtz op de vraag haar succes te verklaren. 

,,Ik vraag ook altijd naar eerdere reiservaringen, ook om te horen wat er niet zo goed is bevallen en wat juist wel. Dat helpt bij het organiseren van een reis die beter bij die individuele klant past.”  

Betuwe