Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van de milieustraat controleert het aangeboden afval voor het in de containers verdwijnt. © Erik van 't Hullenaar

De milieustraat in Elst moet snel weer aan de regels voldoen, eist politiek Overbetuwe

ELST - De politiek in Overbetuwe wil dat er snel maatregelen worden genomen zodat de milieustraat in Elst weer aan de regels voldoet. Voor een nieuwe milieustraat elders in de gemeente lijkt geen draagvlak te bestaan. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder nam deze week nadrukkelijk de politieke verantwoordelijkheid voor de slechte staat van de milieustraat, maar zijn positie lijkt niet in het geding. 

De Omgevingsdienst regio Arnhem (ODRA) kwam met een hele waslijst aan gebreken en overtredingen bij het afvalbrengstation langs de Grote Molenstraat in Elst. Horsthuis-Tangelder wil op korte termijn verschillende maatregelen aan de gemeenteraad voorleggen om de situatie te verbeteren. Een geheel nieuw aan te leggen milieustraat elders in de gemeente is daarbij ook een optie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe