Volledig scherm
Batho, Tyrune en Diego deden examen op het Westeraam in Elst en hoorden woensdag dat ze waren geslaagd. © Erik van 't Hullenaar

De vlag kan (bijna overal) uit

BETUWE - Bij het overgrote deel van de eindexamenkandidaten in Lingewaard en Overbetuwe kon woensdag de vlag uit. 

Op de kop af 1.224 leerlingen in Lingewaard en Overbetuwe deden dit jaar examen en kregen woensdag de uitslag. Op het Hendrik Pierson College in Zetten werd zowel het hoogste als het laagste slagingspercentage gemeten. De 25 leerlingen vmbo-b slaagden allemaal. Bij de 32-vwo-ers kreeg 81 procent het zo gewenste 'je bent geslaagd'te horen. 

Volledig scherm
Het overgrote deel van de Betuwse examenkandidaten kon woensdag een vreugdesprong maken. © dG

Op het Lyceum in Elst deden 111 leerlingen eindexamen voor mavo, havo en vwo. Bij de mavo-leerlingen is 86 procent geslaagd, 10 procent gaat op voor het herexamen en 4 procent is gezakt. Bij de havisten slaagde 85 procent en moet 15 procent van de deelnemers een herexamen doen. Er is geen enkele leerling direct gezakt. Bij de vwo-ers slaagde 90 procent van de leerlingen. Die stroming kent dit jaar geen herexamen-kandidaten want de overige 10 procent is gezakt.

Bij de buren op het 
Westeraam deden 81 vmbo-leerlingen eindexamen en niemand kreeg woensdag te horen dat ze waren gezakt. Wel moet 16 procent van de leerlingen op voor een herexamen, terwijl bij 84 procent de vlag in top kon. 

Op het OBC in Bemmel deden 383 leerlingen examen voor het vmbo, havo of vwo-diploma. Van de 129 vmbo-ers slaagde 96 procent. De scholenkoepel waar de OBC's en het Hendrik Pierson onder vallen verstrekte geen gegevens over het aantal gezakte leerlingen en het aantal dat herexamen moet doen.
 Van de 167 Bemmelse havisten slaagde 85 procent, bij de 87 vwo-ers lag het slagingspercentage op 95 procent. 

Bij de OBC-vestiging in Elst deden 157 leerlingen eindexamen. Bij het vmbo waren dat er 104 en 94 procent van hen slaagden. Van de 53-havisten kreeg 92 procent goed nieuws.  

In Huissen was het voor 230 vmbo-leerlingen een spannende dag, op deze OBC-vestiging slaagde 96 procent van de leerlingen.

Op het Hendrik Pierson College in Zetten deden 262 leerlingen examen voor het vmbo, mavo of vwo. Bij de 25 vmbo-b-ers slaagde iedereen. Het vmbo-k telde 56 examenleerlingen en daar slaagde 98 procent. Van de 72 leerlingen in het vmbo-t slaagde 95 procent. De havo telde dit jaar 77 kandidaten en daar slaagde 86 procent. Bij het vwo tenslotte ging het om 32 leerlingen en daar kon bij 81 procent van hen de vlag uit.  

Het Citadel College in Lent, waar ook veel leerlingen uit de Overbetuwe naar toe gaan, kon woensdag nog geen cijfers leveren. 

In verband met de nieuwe privacywet mogen scholen geen nadere gegevens over hun geslaagde leerlingen meer verstrekken. De leerlingen zelf mogen dat wel en stuurden uit vrijwel het hele verspreidingsgebied van deze krant foto's en filmpjes in. Die kun je  hier zien.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe