Dennis Janssen, CDA Overbetuwe.
Volledig scherm
Dennis Janssen, CDA Overbetuwe. © CDA

Dennis Janssen stopt als fractieleider CDA Overbetuwe

ELST - Dennis Janssen wil niet langer de fractievoorzitter zijn van CDA Overbetuwe. Hij stopt met onmiddellijke ingang omdat het werk hem geen plezier en energie meer oplevert. Janssen blijft wel gemeenteraadslid voor de christendemocraten en wil zich richten op onderwerpen als zorg en welzijn.

Janssens acht fractiegenoten en het bestuur van CDA Overbetuwe respecteren zijn besluit, al betreuren ze het ook. ‘Wij zijn Dennis dankbaar en zijn hartstikke blij dat hij als CDA raadslid de belangen van alle CDA stemmers blijft dienen’. Begrip is er ook: ‘Je kunt niet verlangen dat iemand dit tegen wil en dank doet, hoe goed hij of zij die rol ook vervult’.

Dennis Janssen was fractieleider sinds september 2016, een functie die ‘een ongelofelijke hoeveelheid energie’ kost. ‘Dat is alleen vol te houden als zo’n klus ook plezier en energie oplevert. En daar is al een tijdje een disbalans in aanwezig’, stelt Janssen in een verklaring. ‘Die disbalans is voor mij nu reden om ermee te stoppen.’

Wie Elstenaar Janssen gaat opvolgen, wordt de komende maanden bepaald, laat het CDA weten. De partij verwacht in januari de nieuwe fractieleider bekend te kunnen maken. Tot die tijd zullen zijn taken worden waargenomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe