Tonia Swinckels (midden) met haat partner Robert en kinderen en rechts broer Bart Swinckels met zijn gezin in het stationsgebied van Zetten. ,,We staan hier omdat we er waarschijnlijk snel terecht kunnen, maar als we zelf zouden mogen kiezen is het veldje op de kop van de Veldstraat nog beter."
Volledig scherm
PREMIUM
Tonia Swinckels (midden) met haat partner Robert en kinderen en rechts broer Bart Swinckels met zijn gezin in het stationsgebied van Zetten. ,,We staan hier omdat we er waarschijnlijk snel terecht kunnen, maar als we zelf zouden mogen kiezen is het veldje op de kop van de Veldstraat nog beter." © Erik van 't Hullenaar

Deze gezinnen zoeken een plek voor hun woonwagen in de Betuwe, maar het gaat zo langzaam

ELST - Het tempo van de zoektocht naar nieuwe standplaatsen moet omhoog, vindt een deel van de gemeenteraad van Overbetuwe. In samenspraak met de aanvragers voor zo’n plek. Wij vroegen twee families om ons mee te mee te nemen naar de plek die ze zelf zouden kiezen. 

5 reacties

 • loeske h

  1 maand geleden
  Mijn dochter van 28 wilt graag gewoon een huis, na bijna 11 jaren ingeschreven te staan. Het enige wat er is is een tijdelijke woning zonder garantie op een huis als dat tijdelijke voorbij is. Het hoeft niet in mijn tuin, hoeft niet eens in de wijk of dorp. Ze wilt gewoon graag iets voor zichzelf. Blijkbaar heeft ze minder rechten als een woonwagenbewoner, die willen alvast een plekje voor als de dochter meerderjarig is. Kom op! Hoezo discriminatie.
 • maike

  1 maand geleden
  De Gelderlander: Waarom wel zo veel aandacht voor woonwagenbewoners maar niet voor andere gezinnen, die ook al tientallen jaren wachten op een eigen huis? Dit is racisme en discriminatie!
 • Mario

  1 maand geleden
  typische ambtenarij, dit is gewoon pure onwil. Ze moeten dus aangespoord worden om het besluit van de rechter nageleefd te krijgen. Daarvoor zijn er dwangsommen en nog meer rechters, daar zal het uiteindelijk wel naartoe gaan. Wie niet luisteren wil moet maar voelen.
 • Lisa visser

  1 maand geleden
  Waarom een woonwagen terwijl je al een huis hebt? Is dat financieel goedkoper? Geen WOZ e.d? Dan wil heel NL wel in een woonwagen denk ik zo.
 • Eelco .

  1 maand geleden
  Dit moet je als gewone inwoner eens proberen: Beste woningstichting, dit is een mooi stekje om 2 huizen te bouwen. Mijn zus en ik vinden dat we er wel recht op hebben om hier te wonen. En er is eigenlijk ook wel plek voor 4 woningen. Dan kan mijn moeder er ook naast komen wonen. En wilt u de 4e woning dan vrijhouden voor als mijn dochter ooit op haar zelf wil wonen? Dat er wellicht ook andere mensen geïnteresseerd zijn is niet relevant, we willen graag een plek voor onze hele familie.
 1. Bruls snapt ontevreden horecabazen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'
  Play

  Bruls snapt ontevreden horecaba­zen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'

 2. Lady Gaga's hondenuitlater neergeschoten, honden gestolen
  Play

  Lady Gaga's hondenuit­la­ter neergescho­ten, honden gestolen

Betuwe