Deze man mag een jaar Albert Heijn niet in omdat hij klaagt over de weegschaal

videoZETTEN - Fer Pusters heeft een winkelverbod bij de AH in Zetten. De reden? Eindeloze discussies over een niet goed afgestelde weeg-schaal aan de kassa. 

Volledig scherm
Fer Pusters uit Zetten mag een jaar lang de Albert Heijn niet in. © Gerard Burgers

Het klinkt simpel: je rekent een zak fruit of groenten bij de kassa af en betaalt het gewicht van het product. Maar dan verschijnt er op het kassascherm meer gram dan het daadwerkelijke gewicht. En dat kost geld. In een notendop is dat het probleem waar Fer Pusters mee worstelt.

De 63-jarige Zettenaar kocht vier jaar geleden bij de Albert Heijn aan het Beatrixplein in Zetten een zak sperzieboontjes van precies 400 gram. Die had Pusters gewogen op de groenteafdeling. „Thuis stond er 425 gram op de bon. Ik heb daar toen niets mee gedaan, maar ik werd wel alert op het verschil tussen de weegschaal in de winkel en de weegschaal bij de kassa.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe