Volledig scherm
PREMIUM
De ziekte bracht Dick Koldewijn uiteindelijk in een rolstoel. Hij is nog maar een deel van de dag uit bed en moet daarna weer plat. © Gerard Burgers

Dick moet op eigen kosten naar Amerika voor zijn MS: ‘Eigenlijk schandalig dat je in dit land niet geholpen kunt worden’

HETEREN - Dick Koldewijn (56) uit Heteren begint binnenkort aan zijn derde infuusbehandeling voor de ziekte multiple sclerose. Tot zo ver niets bijzonders, ware het niet dat hij voor die behandeling afgelopen weekend naar Amerika vloog. ,,Ik ben een niet-zeuren-maar-aanpakken type, ook bij dit soort dingen.”

Koldewijn komt in Nederland niet in aanmerking voor de infuusbehandeling. (zie kader). ,,Ik ben door de ziekte arbeidsongeschikt geraakt en moest mijn bedrijf verkopen. Dat stelt me nu wel in staat om deze behandeling te kunnen betalen. Zelfs als het maar een klein beetje helpt is dat voor mij genoeg, dus ga ik naar Amerika.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe