De ziekte bracht Dick Koldewijn uiteindelijk in een rolstoel. Hij is nog maar een deel van de dag uit bed en moet daarna weer plat.
Volledig scherm
PREMIUM
De ziekte bracht Dick Koldewijn uiteindelijk in een rolstoel. Hij is nog maar een deel van de dag uit bed en moet daarna weer plat. © Gerard Burgers

Dick moet op eigen kosten naar Amerika voor zijn MS: ‘Eigenlijk schandalig dat je in dit land niet geholpen kunt worden’

HETEREN - Dick Koldewijn (56) uit Heteren begint binnenkort aan zijn derde infuusbehandeling voor de ziekte multiple sclerose. Tot zo ver niets bijzonders, ware het niet dat hij voor die behandeling afgelopen weekend naar Amerika vloog. ,,Ik ben een niet-zeuren-maar-aanpakken type, ook bij dit soort dingen.”

6 reacties

 • Gerrit Louter

  3 jaar geleden
  Met helemaal niets doen word je ook niet beter , dus gaan mensen tot het uiterste met de hoop op genezing cq dat de ziekte in een bepaald stadium stopt....en ook al worden de behandelaars er alleen maar financieel beter van...en kost het jou al je geld....dan heb je voor je gevoel er toch alles aan gedaan om dit gevecht te winnen...dat zullen z,on beetje de gedachten zijn van de Hr. Koldewijn , en voor zover ik hem ken... zal  hij altijd blijven vechten tegen deze ziekte......
 • citha4

  3 jaar geleden
  Misschien moet CO2 eerst eens in hele grote landen (VS, China, India) worden aangepakt. Ik wens meneer Koldewijn heel veel sterkte. 
 • Theo42

  3 jaar geleden
  Naast de uitstekende reacties hieronder, het is ook een geld kwestie. CO2 is nu belangrijker dan MS, en veel andere ziekten.
 • Insider

  3 jaar geleden
  Hoop dat het u helpt en brengt wat u er van verwacht.
 • Pjotter

  3 jaar geleden
  Ik begrijp het dilemma, maar ik vraag me werkelijk af in hoeveel situaties dit soort (vaak experimentele) behandelingen die hier om begrijpelijke reden niet worden vergoed (onvoldoende of geen wetenschappelijk bewijs op succes) in het buitenland uiteindelijk succes hebben, maw hoe groot is de verbetering van de overlevingskans en voor hoelang door dit soort buitenlandse behandelingen.

Betuwe