Volledig scherm
Niet meer of minder ritten jaar naar de Betuwse stations volgend jaar, alleen iets schuiven met de tijden in Elst © Erik van 't Hullenaar

Dienstregeling treinen: iets meer speling op station Elst

ELST/ZETTEN - Aan de dienstregeling van de treinen door de Betuwe verandert bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling - op 15 december - vrijwel niets. Dat blijkt uit de vertrektijden die NS en Arriva bekend hebben gemaakt. Alleen op station Elst komt iets meer speling bij drukte. 

De start van de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer - als altijd in het tweede volle weekend van december - is vaak hét moment voor vervoerders om de tijden aan te passen. Voor de treinen die over de Betuwelijn van en naar Tiel rijden verandert helemaal niets qua vertrek- en aankomsttijden ten opzichte van de huidige dienstregeling. 

1 minuut

Wel een minimale wijziging op de lijn Arnhem-Elst-Lent-Nijmegen vice versa. Tussen Arnhem-Zuid en Elst doet de trein er na 15 december 4 minuten over, waar dat nu nog 5 minuten is. Voor Elst-Lent geldt precies het omgekeerde: dat stukje wordt nu in 4 minuten gereden, na half december is dat 5 minuten. Ook vanuit Elst richting Arnhem wordt 1 minuut extra uitgetrokken voor het ritje naar Arnhem-Zuid: 4 in plaats van de huidige 3 minuten. 

Consequentie is dat vrijwel alle treinen op station Elst 1 minuut eerder kunnen vertrekken. Vermoedelijk bouwt de NS daarmee een buffer voor wat extra in- en uitstaptijd op het relatief drukke station Elst in. 

De busdienstregelingen voor volgend jaar zijn nog niet bekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe