Impressie van het nieuwe Rijnstate ziekenhuis in Elst. Rechts de spoorlijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het nieuwe Rijnstate ziekenhuis in Elst. Rechts de spoorlijn. © eigen foto

Dit wordt het Elster ziekenhuis van Rijnstate

ELST - Ziekenhuis Rijnstate heeft de eerste schetsen van het ziekenhuis dat naast station Elst moet komen gepresenteerd. Opmerkelijk is de grote gevel met veel ramen, die aan de zijde van de spoorlijn moet komen.

6 reacties

 • Zeurpiet

  2 jaar geleden
  Waarom moet je dokter hier in de buurt wonen? Als hij/zij hier een goede werkplek heeft om de patiënten te ontvangen zullen ze dat zeker niet nalaten.
 • HGWW

  2 jaar geleden
  Welke aanrijtijden voor de mensen in de Betuwe verdwijnen de aanrijtijden. Snel toegang tot zorg. Niet eerst Arnhem of Nijmegen door.
 • Alert

  2 jaar geleden
  Geldverspilling? Waarom, Elst ligt centraal, beter bereikbaar voor omliggende gemeentes en je hoeft de brug niet meer over. Het ziekenhuis moet alleen meer faciliteren dan het genoemde.
 • Laura

  2 jaar geleden
  De nieuwbouw van Rijnstate wordt gefaseerd gerealiseerd.Fase 1 betreft een zogenoemd dagziekenhuis, welke voor het vervullen van de zorgvraag beperkt inde avond en weekend open zal zijn. In samenwerkingen met externe partijen wordt onderzocht ofgedeeld gebruik van laboratoria, een meldkamer, een restauratieve voorziening en eenvergadervoorziening (voor extern gebruik) functioneel mogelijk zijn. Sommige van deze functieskennen een 24-uursbezetting. Fase 1 zal een omvang van circa 15.000 m² (bruto vloeroppervlak)betreffen.Fase 2 bhttps://www.overbetuwe.nl/Inwoners/Bouwen_en_wonen/Ruimtelijke_pla
 • Laura

  2 jaar geleden
  Beste gelderlander heb de documenten op de site van de gemeente bekeken en zag dat dit fase 1 betreft.Naast deze fase hebben ze ook nog fase 2, dit betreft een spoedeisende hulp en divers afdelingen en in het verslag valt ook nog eens te lezen dat ze weldegelijk het CWZ willen weg concurreren uit Lent.Verzorgingsgebied loopt volgens rijnstate van Zutphen tot ver achter Cuijk.Zienswijze kan je niet indienen digitaal, want de link werkt niet en de gemeente Overbetuwe werkt ook niet bepaald mee.