Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Rooijen (links) en Nelis van Binsbergen willen de dorpsraad Driel nieuw leven inblazen. © Gerard Burgers

Dorpsraad Driel gaat online: ‘De bewoners moeten er nu zelf energie in gaan steken’

DRIEL - De Dorpsraad in Driel ging in 2017 ter ziele door gebrek aan belangstelling. Deze maand volgt de herstart als dorpsplatform. Samendriel.nl moet Driel re-activeren.

Op de kop af 1729 brieven met een eigen unieke inlogcode worden binnenkort bezorgd op alle woonadressen in Driel. Die code geeft toegang tot een enquête op de website Samendriel.nl.

Daar kunnen Drielenaren aangeven waar het dorp in hun ogen behoefte aan heeft, maar belangrijker nog, ook aangeven of ze daar zelf een actieve rol in willen spelen.

,,Dat levert niet alleen een lijst op met doelen die mensen belangrijk vinden, maar ook doelen die kansrijk zijn omdat de mensen er zelf aan willen meewerken”, denkt Jan van Rooijen.

Van Rooijen staat samen met Nelis van Binsbergen, de voormalige directeur van de Drielse basisschool De Meeuwenberg, aan de wieg van wat ze zelf de Dorpsraad 2.0 noemen.

Quote

Mensen om plannen uit te voeren, waren er niet. Vooral dat laatste willen wij veranderen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe