Volledig scherm
Op het terrein dat nu nog in gebruik is bij loon- en grondbedrijf Gerritsen zijn zestig huurwoningen voorzien, die de Woningstichting Heteren laat bouwen. De Dorpsraad wil bij de plannen voor het terrein worden betrokken voor dat er definitieve keuze's worden gemaakt. © Streetview

Dorpsraad Heteren wil aan tafel voor bouwplan Gerritsenterrein

HETEREN - De Dorpsraad Heteren is bang achter het net te vissen als het gaat om de invulling van het terrein waar nu nog loon- en grondbedrijf Gerritsen zit. Het terrein is verkocht aan de Woningstichting Heteren, dat er zestig huurwoningen wil bouwen.

De dorpsraad was eerder al betrokken bij de woningbouwplannen op het terrein, waar ook groen, speelterreinen en andere voorzieningen zijn gepland. De dorpsraad gaat er bovendien van uit dat zij, net als toekomstige bewoners en omwonenden van het terrein bij de invulling worden betrokken.

De Woningstichting Heteren moet om de bouw te kunnen realiseren op de zogeheten prioriteitenlijst van de gemeente Overbetuwe worden geplaatst. Er zijn in die gemeente meer bouwplannen dan de gemeente ambtelijk aan kan.

Om die reden steekt Overbetuwe alleen energie in concrete bouwplannen die op redelijk korte termijn uitvoerbaar zijn. Om op die lijst te komen heeft de Woningstichting een globaal bouwplan ingediend. 

Alle ruimte

Dat deed bij de Dorpsraad de alarmbellen rinkelen, woordvoerder Kelvin Derksen is bang dat de Dorpsraad en andere betrokkenen voor voldongen feiten worden geplaatst en geen daadwerkelijke invloed op de plannen kunnen uitoefenen. Hij vroeg de gemeenteraad dan ook om een gesprek tussen gemeente, Woonstichting en Dorpsraad te beleggen. 

Daar wilde de raad niet aan meewerken. Vooral omdat Woonstichting en Dorpsraad op 18 februari al een afspraak hebben. ,,Bovendien is het een zeer globaal plan, waarin nog niets vastligt", zegt directeur Ruud Maatman van de Woningstichting.  ,,De Dorpsraad en andere betrokkenen krijgen dus nog alle ruimte voor inspraak.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe