Volledig scherm
Het garageboxencomplex aan de Nijverheidsweg in Gendt. © Streetview

Drugsmaterialen in beslag genomen op bedrijventerrein in Gendt

GENDT - Bij de politieactie tegen henneptelers deed de politie dinsdag invallen in Enschede, Hengelo, Huissen, Nijmegen en Gendt. In Gendt gaat het om de Caravanstalling van Johan de Jong uit Huissen.

In Gendt deed de politie dinsdagochtend een inval aan de Nijverheidsweg. De Jong verhuurt daar 175 garageboxen.

,,Ik werd vanmorgen gebeld met het verzoek het terrein open te doen. Dat heb ik gedaan en de recherche ook toegang gegeven tot mijn werkplaats en een zeecontainer. Tot de boxen zelf heb ik als verhuurder geen toegang, dat is verder aan de politie.”

Geen elektriciteit

De Jong zegt geen idee te hebben wat huurders verder in zijn boxen doen. ,,Het gaat in principe om caravanstalling, maar als ze er andere dingen in doen heb ik daar geen zicht op. Er is daar geen elektriciteit, dus om een kwekerij zal het niet gaan.”

Dat laatste wordt door de politie bevestigd. Aan de Nijverheidsweg is een niet nader omschreven aantal boxen opengebroken, waarbij ‘drugshandel- en productiegerelateerde voorwerpen’ zijn aangetroffen. De politie was dinsdag tot laat in de middag bezig met het inventariseren en in beslag nemen van alle aangetroffen goederen.”

De Jong zegt dat hij van alle huurders op zijn complex een geldig identiteitsbewijs en adres heeft gezien. Zijn administratie is inmiddels in handen van de politie.

Strenger sluitingsbeleid

Lingewaard en Overbetuwe sluiten al langer panden waar drugs worden aangetroffen, maar hebben de mogelijkheid om panden te sluiten eerder dit jaar ook uitgebreid naar panden waar drugsgerelateerde goederen worden aangetroffen.

Sluiting van het complex aan de Nijverheidsweg hangt daarmee boven de markt, al wil een woordvoerder van de gemeente Lingewaard daar niet op vooruit lopen.

,,We wachten eerst de rapportage van de politie af en die wordt hier dan bestuurlijk besproken. Over een sluiting willen we dan ook nog niets kwijt, we moeten eerst alle omstandigheden kennen.”

De Jong doet dat ook niet. ,,Ik heb een nette administratie maar geen toegang tot de door mij verhuurde boxen. Zelf heb ik helemaal niets met drugs te maken. Voor mij is het nu ook afwachten.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe