Volledig scherm
© Erna Lammers

Duo bekent brandstichting en blijft langer vastzitten

ELST/VALBURG - De twee 22-jarige mannen uit Elst die begin deze maand werden aangehouden, hebben bekend diverse buitenbrandjes in en rond hun woonplaats te hebben gesticht.Ze werden op 2 juni aangehouden. Hun voorarrest is inmiddels met nog eens drie maanden verlengd, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

Twintig
Afgelopen najaar waren er in Elst ongeveer twintig buitenbranden. Vaak betrof het dixies, schaftketen en speeltoestellen. Vorige maand gingen echter ook een deel van voormalig restaurant De Bronzen Wereld en een leegstaande monumentale boerderij in het Elster buitengebied volledig in vlammen op.

Bronzen Wereld
De politie weet nog niet hoeveel branden ze exact op hun geweten hebben, maar ziet de beide mannen als verdachten voor de brand bij de Bronzen Wereld. Of ze ook de brand in een boerderij aan de Hollanderbroeksestraat – twee dagen later - hebben aangestoken kan de politie niet zeggen.

Balen stro
De mannen zaten sinds 2 juni vast, toen ze op de Zeegstraat in Herveld staande konden worden gehouden. Kort daarvoor hadden de twee brand gesticht in balen stro aan de Woutersdijk in Valburg.

Betuwe