Volledig scherm
Het Witte Huis in Zetten. © Erik van 't Hullenaar

Dwangsom dreigt voor zorginstelling Het Witte Huis in Zetten

ZETTEN - Het Witte Huis in Zetten moet een dwangsom betalen als het zijn zaken over vier weken nog niet op orde heeft. Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg. Vorig jaar schreef de inspectie een vernietigend rapport over het Witte Huis, dat zorg verleent aan maximaal 26 mensen met dementie.

Het Witte Huis is al sinds begin 2015 door de inspectie gewezen op ‘tekortkomingen in de zorgverlening’. De inspectie dreigde eind vorig jaar al met de dwangsom. Vooral het vermeende gebrek aan kennis van medicatie van de cliënten baart zorgen, zo viel destijds te lezen in het rapport: ‘Zorgverleners hebben onvoldoende kennis van de gebruikte medicatie. (...) Daarnaast bestaat er een gebrek aan kennis over de zorgverlening van deze complexe doelgroep. (...) Er is sprake van een risicovolle situatie waarbij de veiligheid van cliënten in het geding is’.

In januari zag de inspectie nog onvoldoende verbetering bij Het Witte Huis, vandaar de dwangsom nu alsnog wordt opgelegd. Het gaat om 2.000 euro per twee weken dat de instelling niet voldoet, met een maximum van 16.000 euro. Het Witte Huis kan daar alleen nog onderuit komen als het binnen vier weken voldoet aan de eisen van de inspectie.

In een reactie op de site van de inspectie laat Het Witte Huis weten dat het ‘nooit leuk’ is om zulke maatregelen opgelegd te krijgen en dat het op de goede weg is. Er komt een kwaliteitsmedewerker in dienst en er is een extern kwaliteitsbureau ingeschakeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe