Volledig scherm
PREMIUM
Marijn Freriks achter de schermen met het draaiboek op schoot © Rolf Hensel

Een beetje nuilen zorgt bij de Batsers in Elst voor een betere show

ELST - Dit weekend pronkten de Batsers drie keer in sporthal De Helster voor prins Rien Le Chanteur. Met een kleine honderd artiesten, negentien acts en 1500 bezoekers is een strakke planning vereist. ,,Soms vergeten we dat we er nog een baan naast hebben.’’

Vrijdagavond een paar minuten voor acht staat Marijn Frederiks in opperste concentratie achter in de zaal, bij het mengpaneel voor licht, geluid en visuals. De 33-jarige Elsterse is voor de tweede keer programmaleider van de pronkzittingen bij carnavalsvereniging De Batsers. Een taak waar ze al sinds september mee bezig is, en nu gaat het echt gebeuren. 

In een uitverkochte sporthal De Helster wachten vijfhonderd gasten tot de show begint. ,,Het is best spannend, want bij de repetitie gisteren ging het niet helemaal soepel”, bekent Frederiks. Als de show start, heeft ze totale controle. Met een gedetailleerd draaiboek in de hand stuurt ze de mannen van het licht en geluid aan, terwijl de Snuupkes - de allerjongste Batsers in de leeftijd 4 tot en met 10 jaar - de show beginnen met een belofte voor de toekomst. 

Quote

Je wilt dat elke act zo goed mogelijk uit de verf komt en dat het een mooi geheel vormt

Marijn Frederiks
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe