Volledig scherm
PREMIUM
Waterschap Rivierenland heeft zonder permissie twee oude eiken op Landgoed Hemmen van gekapt. Op de foto boswachter Aart van Dorland. © Erik van 't Hullenaar

Een zienswijze is een laffe poging van klerken en politici om zichzelf in te dekken

Column BinnendijksVan ambtelijke taal krijg ik uitslag. Vlekken in de nek en jeuk op plekken waar ik niet bij kan. Maar het woord waaraan ik de grootste pesthekel heb, is zienswijze.

Quote

Je voorkomt met een taalfoefje dat mensen op het idee worden gebracht om ergens tegen te proteste­ren.

Het is een laffe poging van klerken en politici om zich bij voorbaat in te dekken bij elk besluit. Je maakt niet meer, zoals jaren terug, ergens bezwaar tegen. Nee, dat is te duidelijk. Je dient een zienswijze in.

Daarmee staat de indiener nog voor de wedstrijd al op achterstand. Elk redelijk argument kan dan door de ambtelijke tegenpartij worden ontkracht met zo’n afschuwelijke dooddoener als: ,,Nou ja, dat zijn úw woorden.”

Kortom, zoiets heet dan een zienswijze. Je voorkomt met een taalfoefje dat mensen op het idee worden gebracht om ergens tegen te protesteren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe