Volledig scherm
PREMIUM
Wat Beters is in Overbetuwe op zoek naar dakruimte bij bedrijven om in de eigen dorpen zonnepanelen voor bewoners te kunnen plaatsen. © Thomas Fasting

Eigen stroom via zonnepanelen nu in hele gemeente Overbetuwe: ‘Een mooie samenwerking’

ELST - Energiecoöperatie Wat Beters is deze week een campagne gestart voor inwoners van Elst, Oosterhout, Valburg, Zetten en Herveld-Andelst. Wat Beters levert stroom via in de dorpen aan te leggen zonnepanelen. De extra opbrengsten vloeien terug naar de dorpen zelf.

Wat Beters ging vorig jaar van start in Heteren, Driel en Randwijk. Daar werd onder die naam een eigen energiecoöperatie opgericht die momenteel negentig leden telt.

Relatief weinig, maar dat komt volgens directeur Ingrid Miltenburg door de beperkte ruimte voor zonnepanelen. ,,In Heteren hebben we 500 zonnepanelen liggen, die zijn van de aangesloten leden die al allemaal een wisselend aantal van op hun naam hebben. Maar we zijn constant in gesprek met bedrijven om ook hun dakoppervlak te kunnen gebruiken. In Heteren, Randwijk en Driel hebben we een flinke wachtlijst, zodra er nieuwe panelen kunnen worden geplaatst neemt ook het ledental toe.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kritiek op plan opheffen boemeltrein tussen Elst en Geldermalsen
    update

    Kritiek op plan opheffen boemel­trein tussen Elst en Geldermal­sen

    GELDERMALSEN / TIEL / ELST- Het plan om de treinverbinding tussen Geldermalsen, Tiel en Elst mogelijk op te heffen en te vervangen door een busbaan kan op kritiek rekenen. De Socialistische Partij in Provinciale Staten noemt het ‘een belachelijk idee’ om een treinverbinding te schrappen in een regio waar het verkeer dagelijks stil staat in files. Bij de gemeente Tiel en reizigersvereniging Rover heerst vooral scepsis.

Betuwe