Volledig scherm
PREMIUM
Wat Beters is in Overbetuwe op zoek naar dakruimte bij bedrijven om in de eigen dorpen zonnepanelen voor bewoners te kunnen plaatsen. © Thomas Fasting

Eigen stroom via zonnepanelen nu in hele gemeente Overbetuwe: ‘Een mooie samenwerking’

ELST - Energiecoöperatie Wat Beters is deze week een campagne gestart voor inwoners van Elst, Oosterhout, Valburg, Zetten en Herveld-Andelst. Wat Beters levert stroom via in de dorpen aan te leggen zonnepanelen. De extra opbrengsten vloeien terug naar de dorpen zelf.

Wat Beters ging vorig jaar van start in Heteren, Driel en Randwijk. Daar werd onder die naam een eigen energiecoöperatie opgericht die momenteel negentig leden telt.

Relatief weinig, maar dat komt volgens directeur Ingrid Miltenburg door de beperkte ruimte voor zonnepanelen. ,,In Heteren hebben we 500 zonnepanelen liggen, die zijn van de aangesloten leden die al allemaal een wisselend aantal van op hun naam hebben. Maar we zijn constant in gesprek met bedrijven om ook hun dakoppervlak te kunnen gebruiken. In Heteren, Randwijk en Driel hebben we een flinke wachtlijst, zodra er nieuwe panelen kunnen worden geplaatst neemt ook het ledental toe.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe