Volledig scherm
© ANP XTRA

Elstenaar deelde ex-schoonzus knietjes uit in bijzijn van zijn kinderen

ELST/ ARNHEM -  Het bezit van heel wat verboden wapens en mishandeling van het zusje van zijn ex, leverde een 28-jarige man uit Elst dinsdag bij de Arnhemse politierechter een werkstraf van 180 uur, conform de eis van de officier van justitie. 

Daarvan blijven er echter 140 uur op de plank liggen op voorwaarde dat hij zich in de komende twee jaar bij de reclassering blijft melden om zijn ziektebeeld in kaart te laten brengen en zich te laten behandelen. 

De man had op 9 april 2017 zijn ex-schoonzusje op het NS-station in Elst mishandeld en ruim een half jaar later was hij betrapt op verboden wapenbezit, eveneens in Elst.

Fouillering met veel resultaat

,,Ik ben gefascineerd door wapens.” Meer kon of wilde de verdachte bij die gelegenheid niet kwijt toen hij na een fouillering op straat vanwege openbare dronkenschap een boksbeugel en een creditcardmes bij zich bleek te hebben.

Bij een huiszoeking werden diezelfde dag een spuitbus met CS-gas en een katapult aangetroffen. Toen hij op het politiebureau werd vrijgelaten en zijn sporttas terugkreeg, vonden de dienstdoende ambtenaren daarin op de valreep nog tien 9mm-patronen, gevuld met CS-gas en pepperspray.

Knietje in bijzijn kinderen

Gevoegd bij de mishandeling leverde dat ‘een zorgelijk beeld’ op, concludeerde de reclassering, want het ging op het station van Elst die zondagochtend behoorlijk mis bij de overdracht van de kinderen aan zijn ex.

Zij had haar zusje voor de zekerheid meegenomen maar desondanks ontstond er een woordenwisseling over de schoentjes van de kinderen die niet zouden zijn meegekomen. 

Op enig moment duwde hij zijn ex- schoonzusje weg die hem daarna volgens getuigen een ‘licht corrigerend tikje’ gaf. 

Daarna barstte de bom en in het bijzin van zijn twee jonge kinderen gaf hij zijn ex- schoonzusje knietjes in de onderbuik en stoten tegen het hoofd en lichaam.

Turkse leger

Het ontbreekt hem aan ‘probleemoplossend vermogen’ signaleerde de reclassering, als gevolg van een emotionele problematiek. Dat bestreed de verdachte die overigens niet ter zitting was verschenen.

Zelf had hij bij de politie verklaard dat hij leed aan PTSS en chronische depressies als gevolg van onder andere zijn diensttijd in het Turkse leger. 

De aanklager wees erop dat hij in het verleden ook al was veroordeeld voor verboden wapenbezit en alleen een flinke stok achter de deur de verdachte ertoe kon brengen zich open te stellen voor behandeling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe