Rob Theunissen op een 30-kilometerweg. ,,Een paar kilometer te hard kan het verschil tussen dood en leven zijn." Foto: Erik van 't Hullenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Theunissen op een 30-kilometerweg. ,,Een paar kilometer te hard kan het verschil tussen dood en leven zijn." Foto: Erik van 't Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Elstenaar strijdt tegen hardrijders in woonstraten; ‘Je bent bang dat je kind wordt doodgereden’

ELST - Elstenaar Rob Theunissen bindt de strijd aan met hardrijders in woonwijken. Hij roept Nederlanders die last hebben van automobilisten die het met de maximumsnelheid niet zo nauw nemen op contact met hem op te nemen. Theunissen hoopt straks met een stapel dossiers onder de arm via de rechter af te dwingen dat alle snelheidsovertreders beboet kunnen worden.

9 reacties

 • Sander van Schoonhoven

  7 maanden geleden
  30km is gewoon best een vlotte snelheid. Té vlot in een woonwijk waar kinderen spelen. De typering "woonerf" zou veel strikter gehanteert moeten worden in plaats van 30km-zones.
 • John Fender

  7 maanden geleden
  De pot verwijt de ketel...!
 • Klaas de Houthakker

  7 maanden geleden
  Uiteraard rijden de eigen buurtbewoners het hardste in de straten die ze goed kennen. Iemand die daar toevallig rijdt, is altijd voorzichtiger, want onbekende route. Ga je wijkbewoners maar fijn voor het gerecht slepen. Zal gezellig worden.
 • G Nieuwenhuijs

  7 maanden geleden
  Ik heb sterk het gevoel dat de eigen buurtbewoners, waar dan ook in Nederland, zelf het hardste rijden in hun eigen woonwijk. "Vreemden" rijden vaak opmerkelijk rustiger, en niet alleen omdat ze de weg niet kennen.
 • Van Wessel

  7 maanden geleden
  30 km/u dat is 7 meter per seconde, een gemiddeld persoon heeft een reactie tijd van 1 seconde, dus voordat je stilstaat met 30 km/u is dat 12 tot 16 meter! Bij 40 km/u sta je pas stil na 20 meter! Bij 50 km/u is er 15 meter nodig voordat je remt en sta je pas stil na 30 meter! En inderdaad, 90% rijdt in zijn of haar eigen buurt te hard. Totdat het eigen kind het kind van de rekening is.

Betuwe