Volledig scherm
Lastige situaties voor de winkels en horeca aan de Valburgseweg. foto: wijkplatform Elst-Zuid

Elstenaren blij met nieuwe aandacht veiligheid Valburgseweg

ELST - Inwoners van Elst die aan of rond de Valburgseweg wonen, zijn blij met de nieuwe aandacht voor de verkeersveiligheid op die drukke straat. Dit werd dinsdagavond duidelijk tijdens de eerste interactieve bewonersavond van het Wijkplatform Elst-Zuid, waar zo'n 100 mensen op af kwamen.

Het Wijkplatform wil voortaan eens per jaar peilen wat er onder de inwoners leeft.

Onderzoek
Wat de Valburgseweg betreft, waren de bezoekers vooral blij dat de gemeente Overbetuwe nu serieus werk maakt van het verkeersonderzoek en dat gepoogd wordt de bevoorrading van Albert Heijn en Action in de toekomst via de achterzijde van het complex te laten verlopen.

Wel is er enige zorg over de Kokkeland, de straat waar de bevoorrading zal verlopen. Die weg is nu niet zo geschikt voor grote vrachtwagens.

A15
Ander groot aandachtspunt tijdens deze eerste bewonersavond was de verkeerssituatie rond de A15-aansluitingen. Er is veel interesse voor de ontsluiting van de geplande rail-containeroverslag en er is zorg over de fietsveiligheid rond die locatie.

Buurtpreventieteam
Applaus was er voor het buurtpreventieteam. Dat werd enkele maanden geleden in het leven geroepen en bestaat inmiddels uit vijftien vrijwilligers. Zij lopen in de donkere uren surveillance, in de hoop het grote aantal inbraken en autokraken in Elst-Zuid te laten afnemen. De aanwezige buurtgenoten spraken hun grote waardering voor dit initiatief uit.

Betuwe