EMM-voetballer Panneman op WK in Sevilla: ‘Oranje is een supermooie bonus’

SEVILLA - Het is zwoegen op het Ciudad Deportiva José Ramón Cisneros Palacios. Het trainingscomplex van de Spaanse voetbalgrootmacht Sevilla FC in het zuid-westen van Spanje is een hele mond vol en het is er heet. 

Volledig scherm
Harm Panneman in actie op archiefbeeld. © Harm Panneman

Randwijker Harm Panneman (22) zoekt er met zijn ploeggenoten van het Nederlands CP-voetbalteam in aanloop naar het WK zoveel mogelijk de schaduw op. ’s Ochtends én ’s avonds, als de hitte luwt, wordt er getraind.

,,En dan begint het zondag écht voor ons, met de eerste wedstrijd tegen Canada”, vertelt Panneman, speler van EMM in Randwijk.

 CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. ,,En dat wordt meteen de belangrijkste poulewedstrijd voor plek twee, achter Rusland en hopelijk vóór Thailand en Canada.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe