Het katholieke kerkje van het Randwijkse buurtschap Indoornik, na augustus geen Godshuis meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het katholieke kerkje van het Randwijkse buurtschap Indoornik, na augustus geen Godshuis meer. © Gerard Burgers

En dat is vier: weer kerk verkocht, meer gaan snel volgen

RANDWIJK/ ANGEREN/ OOSTERHOUT - De katholieke kerk van het Randwijkse buurtschap Indoornik is verkocht. Daarmee heeft de Maria Magdalenaparochie - na Bemmel, Gendt en Huissen-Zand - z’n vierde Godshuis van de hand gedaan. Naar verwachting volgen er de komende anderhalf jaar nog eens vier.

Het Indoornikse kerkje is gekocht door een opleidingsbedrijf, dat al jaren in het voormalige lagere schoolgebouw dat naast de kerk staat zit. Die wil van het kerkgebouw een uitvaartcentrum maken, met de pastorie als condoleanceruimte. Op de bovenverdieping komt de beheerder dan te wonen. Naar verluidt is de deal voor rond de 400.000 euro beklonken. De begraafplaats blijft in handen van de parochie, daar wordt deze zomer juist een Mariakapelletje bijgebouwd. De overdracht is - als de kerk aan de erediensten is onttrokken, zoals het officieel heet - naar verwachting in augustus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe