Eén van de eerste schetsen voor de windturbines tussen Zetten, bedrijventerrein De Schalm bij Andelst (links) en Dodewaard (in de verte). In de jongste voorstellen is het aantal aan de noordzijde (rechts) teruggebracht tot drie; met toevoeging van een zonnepark. Overbetuwe wil echter kijken of minder dan wel lagere turbines optioneel zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de eerste schetsen voor de windturbines tussen Zetten, bedrijventerrein De Schalm bij Andelst (links) en Dodewaard (in de verte). In de jongste voorstellen is het aantal aan de noordzijde (rechts) teruggebracht tot drie; met toevoeging van een zonnepark. Overbetuwe wil echter kijken of minder dan wel lagere turbines optioneel zijn. © adviesbureau Bosch en Van Rijn

Energieclub baalt van stilleggen windprojecten: ‘Snel mét omwonenden om de tafel’

Overbetuwe en Neder-Betuwe moeten als de wiedeweerga samen met inwoners afstandsnormen voor windmolens vaststellen. Zodat iedereen weet waar-ie aan toe is en er vervolgens geen tijd meer verloren gaat met de plannen voor turbines langs de A15, tussen Zetten, Andelst en Dodewaard.

5 reacties

 • Paul David

  2 weken geleden
  Zo snel als mogelijk stoppen met windprojecten. Wat ik altijd mis is een lasten/baten vergelijking.
 • piet janssen

  2 weken geleden
  Zet ze in Wassenaar neer!
 • Niek Borsboom

  2 weken geleden
  De reactie van ECMB is logisch: ze willen geld verdienen aan de windmolens. Als ze dat zouden melden was hun opstelling eerlijker. Verder gaan ze voorbij aan de wensen van de bewoners: die willen die dingen niet. ECMB draagt ook bij aan de verschillen tussen arm en rijk. Als je arm bent heb je geen geld om "mede" te investeren. Als je rijk bent is investeren makkelijk. En je hoeft ervoor niet bij de windmolens te wonen. Dat is investeren zonder last te hebben van de negatieve gevolgen.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  Heel goed, dat deze projekten worden stopgezet. overleg is niet nodig de omwonenden willen die dingen niet. De regels uit Brussel zijn duidelijk. Daaraan moeten we ons ook in Nederland gaan houden. Het kabinet heeft al aangegeven de Brusselse regels ook in Nederland te gaan hanteren. Dus Energieclub bespaar je de moeite.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  Er hoeft geen overleg plaats te vinden. De regels uit Brussel zijn duidelijk. Daaraan moeten we ons ook in Nederland aan houden. Het kabinet heeft al aangegeven de Brusselse regels ook in Nederland te gaan hanteren.

Betuwe