Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Extra toezicht op verkeer rondom scholen Betuwe

De politie houdt de komende dagen extra toezicht op de verkeersveiligheid rondom scholen. Maar niet alleen de politie zet daar op in. Ook de scholen zelf, Veilig Verkeer Nederland en dorpsplatforms op sociale media laten van zich horen.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is in deze vakantieregio al twee weken actief. Met waarschuwingsteksten op vlaggen en borden en met tips aan ouders. Rob Stomphorst van VVN noemt het lopend of fietsend zelf brengen van de kinderen als voornaamste tip.

,,Verkeerseducatie is niet alleen taak van de scholen, ook van de ouders zelf. Op de achterbak van de auto leren ze niets. Daarom is het beter ze zelf lopend of op de fiets naar school te brengen. Leuk om te doen, maar ook een manier om ze al doende verkeersinzicht bij te brengen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe