Volledig scherm
Brigitte Faber-De Lange. © CDA Overbetuwe

Faber-De Lange volgt waarschijnlijk Van Baal op

ELST - CDA Overbetuwe draagt Brigitte Faber-De Lange voor als nieuwe wethouderskandidaat. De 47-jarige Elstse is daarmee de beoogd opvolger van Jan van Baal (71). Hij vond het recent beter een stap terug te doen.

Faber-De Lange was van 2000 tot 2010 al actief in de Overbetuwse politiek, als raadslid en burgerraadslid. Nu werkt ze als hoofddocent (op het gebied van economie en logistiek), onderzoeker, onderwijsontwikkelaar en trainer op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In Elst was ze voorzitter van De Wereldwinkel en de wethouderskandidaat is betrokken bij de protestantse gemeente in haar dorp. In haar vrije tijd doet ze aan ballet, fitness en golf. Ze woont samen met man en kinderen in Elst.

Totdat Faber-De Lange begint blijft Van Baal, die sinds 2014 wethouder is en die functie ook in 2010 en 2011 vervulde, in functie. Of zij ook dezelfde portefeuille krijgt als Van Baal is nog onduidelijk. De benoeming van Faber-De Lange moet nog door de gemeenteraad worden bekrachtigd in een raadsvergadering. Dat zal op zijn vroegst in de raadsvergadering van 3 september gebeuren. ,,Tot die tijd zal ik mij vooral inlezen in de belangrijke openbare stukken", meldt Faber-De Lange.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe