Els en Tom Bakker in de woning die ze gedwongen moesten verlaten in Elst. Archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Els en Tom Bakker in de woning die ze gedwongen moesten verlaten in Elst. Archieffoto ter illustratie. © Raphael Drent

Familie Bakker blijft zitten met een onbewoonbaar huis, kwestie Rijksweg zit muurvast

Overbetuwe werkt niet langer aan het vinden van een oplossing voor de kwestie Rijksweg 39-41 in Elst. De familie Bakker blijft zitten met een onbewoonbaar huis.

15 reacties

 • Jan van Baal

  1 jaar geleden
  Ten vierde: De Hr Timmerman heeft helemaal gelijk, maar de eigenaar woonde tot 1997 in Roermond en had geen idee wat er allemaal in de Betuwe op RW41 gebeurde! De nieuwe eigenaar heeft in 1997 de woning uit de pacht gekocht. Op dat moment was RW39 niet agrarisch meer maar de woning stond nu op "recreatieve doeleinden". In 2000 is de woning RW39 doorverkocht en in 2001 heeft de huidige eigenaar, na verkregen zekerheid van de gemeente, de woning legaal verbouwd. Met akkoord van onze RvS!
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  Maak er een asielopvangcentrum van. Gegarandeerd dat de gemeente meewerkt. Ook gezellig voor de buren.
 • Tinus Timmerman

  1 jaar geleden
  Hoe je het ook bekijkt maar nr. 39 staat niet te dicht op nr. 41. Wel staat nr. 41 te dicht op nr. 39!. Nr. 39 is gebouwd in 1915 en Nr. 41 in 1931 en stallen/mestvaalt nog later. Dan is deze laatste dus (achteraf) te dicht op nr. 39 gebouwd en zou deze dus met zijn uitbreiding van stallen en schuren en mestvaalt op moeten schuiven en niet het in 1915 gebouwde huis! Ik vind het dan ook raar dat dit gegeven niet meegenomen wordt in alle discussies. Wie het eerst is, heeft toch de meeste rechten?
 • Jan van Baal

  1 jaar geleden
  Jan van Baal ten derde: De woning"op RW39, ja, u leest het goed de woning", wordt al sinds 1997 toen de eerdere eigenaar het heeft gekocht belast met OZB en sinds 2001, toen de fam Bakker het legaal kocht, zelfs ten bedrage van, op dit moment, € 600.000,= In 2009 legaliseerde de toenmalige gemeenteraad de woonbestemming van R39! Sinds febr 2019 ligt de geurverordening gereed, 2x RvS-proof door erkende deskundige juristen! En ja, de Raad van State wacht met belangstelling op uw gemeenteraad.
 • Jan van Baal

  1 jaar geleden
  Jan van Baal ten tweede: De Uitspraak 201309020/1/A1 23 juli 2014 Pt 3.3. De rechtbank heeft terecht geen grond gezien voor het oordeel dat het college zich niet op het standpunt heeft mogen stellen dat gebruik van het perceel overeenkomstig de bestemming voor recreatieve doeleinden, zijnde recreatieve sportactiviteiten nog mogelijk is, nu het perceel zou kunnen worden gebruikt ten behoeve van het naast het perceel gelegen sportpark. NB: Het college claimt dus RW39 zonder noodzaak of reden....