Volledig scherm
PREMIUM
Fiets- en voetpontje H4de Weerder over de Waal tussen Beuningen en Slijk-Ewijk. © eveline van elk

Fiets- en voetveertjes goed voor 130.000 recreanten op en rond Waal, Maas, Rijn en Lek

DODEWAARD/ DRUTEN/ LIENDEN - De tien fiets- en voetveertjes die recreatiebedrijf Uiterwaarde in het rivierengebied exploiteert, hebben een prima jaar achter de rug. Het Waalpontje Dodewaard-Druten noteerde nipt een nieuw recordaantal overzettingen, dat tussen Slijk-Ewijk en Beuningen nét niet. 

Dit jaar moet vooral vergeleken worden met het topjaar 2017, want het tussenliggende 2018 noteerde bescheiden passagierscijfers omdat met name de drie Waalpontjes toen wekenlang niet konden varen door de extreem lage waterstand. Dodewaard-Druten was dit jaar goed voor 19.096 klanten, nét iets meer dan de 19.004 van twee jaar geleden. Vooral het aantal fietsers nam toe. Vorig jaar bleef het aantal overzettingen door het lage water steken op 12.600 personen. Dodewaard-Druten ging negentien jaar geleden in de vaart en brak dit jaar door een grens: de 250.000e recreant werd overgezet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe