De Fietsersbond Overbetuwe wil dat wegen in de woonwijken in Elst Noord zonder voetpad worden afgesloten voor doorgaand autoverkeer.
Volledig scherm
PREMIUM
De Fietsersbond Overbetuwe wil dat wegen in de woonwijken in Elst Noord zonder voetpad worden afgesloten voor doorgaand autoverkeer. © dG

Fietsersbond Overbetuwe: geen auto welkom in straten zonder voetpad

ELST - De Fietsersbond Overbetuwe wil dat straten zonder voetpad worden afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Het is één van tien punten die de Fietsersbond in de verkiezingsprogramma's voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 wil terugzien. 

3 reacties

 • Thijs Pouwelsen

  2 jaar geleden
  Laat iedereen genieten van de ruimte en respecteer iedereen die daar gebruik van maakt
 • Marco Adriaan

  2 jaar geleden
  Begrijp ik hieruit dat fietsers in Overbetuwe binnenkort ook wegenbelasting gaan betalen? Oh nee, al die voorrechten moeten natuurlijk door de automobilist of motorrijder betaald worden.....
 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  Is veel voor te zeggen natuurlijk. Maar het zou mij lief zijn als ook alle fietsers zich een beetje aan de verkeersregels zouden houden. Zou veel ongevallen voorkomen. Veel beginnende automobilisten schrikken van dat gedrag wat zij eerst zelf vertoonden. Daar is ook veel winst te halen.
 1. Fietsstraat moet veiligheid voor leerlingen in Elst vergroten, maar niet iedereen is blij
  PREMIUM

  Fiets­straat moet veiligheid voor leerlingen in Elst vergroten, maar niet iedereen is blij

  De fietser krijgt ruim baan in de Dauw in Elst. Het college van burgemeester en wethouders van Overbetuwe heeft besloten de straat die deels in een tunnel ligt in te richten als fietsstraat. Op die manier moet de fietsroute voor circa 250 basisschoolleerlingen veiliger worden. Maar de oppositie en andere betrokkenen voelen zich buitenspel gezet. ,,Wij zijn wel gehoord maar er is niet geluisterd”, aldus Willem van Middendorp van de Fietsersbond.