Volledig scherm
© DG

Fors minder dieren op Paardenmarkt in Elst (fotoalbum)

ELST - De aanvoer van paarden en pony's is dit jaar behoorlijk gekelderd op de Paardenmarkt in Elst. Werden er vorig jaar nog 1.245 geteld, dit jaar stokte de teller bij 885. Voorzitter Frits Hoogveld van de Elster Paardenmark is desondanks tevreden over de aanvoer.

Het aanbod daalt al sinds 2008, zegt de voorzitter. „De crisis hè. Die trend keer je ook niet met een andere opstelling."

Indeling
Een andere ontwikkeling waar Hoogveld niet ontevreden over is, is de nieuwe indeling op de Dorpsstraat. Hij oogst volop complimenten. Paarden staan in twee rijen opgesteld, met hun hoofd naar het publiek en hun kont naar elkaar. Eerder was dat andersom. Tussen hen in, aan de achterkant van de dieren, bewegen de handelaren. Het vele publiek blijft aan de buitenkant. Wel zo veilig, zo kan niemand een trap van een dier krijgen.

Voor een uitgebreid fotoverslag klikt u hier, of u kunt het fotoalbum onderaan deze pagina bekijken.

Halvering
​Het aantal paarden en pony's dat op de Paardenmarkt in Elst wordt verhandeld is in de afgelopen vijf jaar drastisch gedaald, tot minder dan de helft. In onderstaande grafiek is dat goed te zien.

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG

Betuwe