Volledig scherm
PREMIUM
Waterschap Rivierenland heeft, mogelijk per abuis, zonder permissie twee oude eiken op Landgoed Hemmen gekapt. Op de foto boswachter Aart van Dorland. ,,Met ons is hierover helemaal niet overlegd.” © Erik van 't Hullenaar

Foutje, bedankt: twee eeuwenoude eiken op Landgoed Hemmen illegaal gekapt

HEMMEN - De verbazing was afgelopen vrijdag groot, zeker omdat Landgoed Hemmen altijd loepzuiver met het bomenbestand omgaat: plots waren twee enorme eiken aan de Boelenhamsestraat geveld. Zonder toestemming, vermoedelijk omdat het Waterschap Rivierenland per abuis dacht was dat er een vergunning voor was verleend. 

De Boelenhamsestraat tussen Hemmen en Dodewaard: misschien wel de fraaiste route in de wijde omgeving. Bijna 2,5 kilometer lang, van het idyllische stationnetje tot aan het hart van de heerlijkheid; met aan beide zijden honderden eiken. 

,,De bomen staan er goed bij, we doen veel aan onderhoud en verzorging”, zegt boswachter annex jachtopzichter Aart van Dorland van het Lyndensch Fonds, dat het landgoed beheert. ,,Heel zelden sneuvelt er eens eentje, door ouderdom of schade na een aanrijding.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe