De Koningsspelen in Elst 2019.
Volledig scherm
De Koningsspelen in Elst 2019. © Rolf Hensel

Frisse koningsspelen in Elst

ELST - Het zonnetje kwam er af en toe door, maar het is vrijdagochtend best koud tijdens de koningsspelen op sportpark De Pas in Elst. 

Kinderen van basisschool Samsam, ’t Startblok, Sunte Wervert, Stap voor stap, De Wegwijzer, De Ark, De Esdoorn en de Sint Jacobusschool werken zich in het zweet onder toeziend oog van sportwethouder en fervent hardloper Wijnte Hol. 

De koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Het evenement wordt elk jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. Het evenement is een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek. De eerste editie was op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. 

De sportactiviteiten worden verzorgd door door CIOS-studenten die hun afstudeerstage doen bij Overbetuwebeweegt.nl. Leerlingen van het OBC Elst helpen  een handje mee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe