De afslag van de Rijksweg-Zuid naar de Reethsestraat. Overbetuwe werkt niet mee aan het plaatsen van een belevingsstoplicht dat de nieuwe situatie rondom een railterminal zou simuleren.
Volledig scherm
De afslag van de Rijksweg-Zuid naar de Reethsestraat. Overbetuwe werkt niet mee aan het plaatsen van een belevingsstoplicht dat de nieuwe situatie rondom een railterminal zou simuleren. © Streetview

Geen ‘belevingsstoplicht’ bij Reeth: ‘Ze schieten zich in de voet’

ELST/ REETH - Er komt geen ‘belevingsstoplicht’ op het kruispunt van de Rijksweg-Zuid en Reethsestraat. De gemeente Overbetuwe weigert toestemming.

Het ‘belevingsstoplicht’ komt uit de koker van Overbetuwe Overbelast, een bewonersplatform dat zich verzet tegen de komst van een railterminal tussen Reeth en Valburg.

Volgens Overbetuwe Overbelast kan de kruising tussen de Rijksweg-Zuid en de Reethsestraat het met de terminal samenhangende verkeer helemaal niet aan, ook niet na herinrichting van de kruising. Om dat inzichtelijk te maken wilde Overbetuwe Overbelast een belevingsstoplicht op de kruising zetten dat de wachttijden in de nieuwe situatie zichtbaar zou maken. 

Gevaarlijk

Overbetuwe wil daar niet aan mee werken. Volgens de gemeente verschillen de huidige en de nieuwe nog aan te leggen kruising zo van elkaar dat het belevingsstoplicht geen realistisch beeld schept. Ook zou het gevaarlijk voor de verkeersveiligheid zijn. 

Koos Nijssen reageert namens Overbetuwe Overbelast gelaten. ,,De argumenten zijn niet onredelijk. Maar ik merk wel op dat ze de verkeersveiligheid, waar wij ons grote zorgen over maken, nu juist aanvoeren om dit licht tegen te houden. Zo schieten ze zich met onze argumenten in de voet.” 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe