Nellie en Arie Andeweg trekken aan het langste eind. De strook pal naast hun hokken blijft tot aan de bestaande huizen vrij en onbebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Nellie en Arie Andeweg trekken aan het langste eind. De strook pal naast hun hokken blijft tot aan de bestaande huizen vrij en onbebouwd. © Gerard Burgers

Geen nieuwe huizen in Herveld: Arie en Nellie winnen zaak tegen gemeente

DEN HAAG/ HERVELD - De Herveldse sierpluimveekwekers Arie en Nellie Andeweg zijn met succes naar de Raad van State gestapt om bezwaar te maken tegen de bouw van zeventien woningen op slechts 10 meter afstand van hun dichtstbijzijnde vogelkooien. 

4 reacties

 • Harrold Noppe

  1 maand geleden
  Gefeliciteerd Fam. Andeweg..........!!!!!!
 • Cor Beets

  1 maand geleden
  Prachtig dat er nu een gewone burger een rechtszaak wint van een gemeente en waarschijnlijk ook van een project ontwikkelaar. Zet hem op burgers laat je niet door gemeente en project ontwikkelaars over bluffen
 • Wilco Rorijs

  1 maand geleden
  “Heerlijk” dat gemeentelijke ongenuanceerde machtsmisbruik. Bluf poker spelen met gemeenschapsgeld. Als je er als burger mee te maken krijgt, laat je vooral niet op voorhand imponeren/afschrikken door de dreigementen en argumenten welke door de gemeente aangehaald worden. Zelf ook eens zoiets bij de veter gehad en “gewonnen”. Menigeen was wellicht blind gezwicht voor de dure woorden en voorgelegde (niet relevante) jurisprudentie. Onderzoek je plichten en rechten en laat je niet piepelen!
 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  Wijnte Hol, leg je gewoon neer bij de beslissing van de rechter!

Betuwe