Situatieschets van de turbines aan de zuidwestrand van Zetten, zoals ingetekend door kritische omwonenden.
Volledig scherm
Situatieschets van de turbines aan de zuidwestrand van Zetten, zoals ingetekend door kritische omwonenden. © eigen foto's

Geen tien windturbines langs de A15 maar ‘zo veel als acceptabel is voor omwonenden en in de omgeving past’

ZETTEN/ ANDELST/ DODEWAARD - Er moeten geen acht, negen of tien windturbines langs de A15 tussen Zetten, Andelst en Dodewaard komen, maar ‘zo veel als acceptabel voor de omwonenden is en in de omgeving past’. Met deze aanpassing grijpt de Overbetuwse gemeenteraad de regie in het windturbineplan, dat het afgelopen jaar tot veel ophef en irritatie in de Midden-Betuwe heeft geleid. 

4 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  De Betuwe.. waar eens fruitbomen stonden, staan over 5 jaar overal hoge windmolens.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Wie wil daar wonen? Dit ziet er niet ooglijk uit, je woning wordt de helft minder waard.
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  nou dat is daar prettig wonen. koop je daar een dure woning en dan wordt je door dat gemeente bestuur opgescheept met geen tien windturbines, maar zo veel als acceptabel is. Daar trappen jullie in? Blijf daar dan maar fijn wonen. Die lieden van dat bestuur hebben er geen last van en die zorgen er wel voor om niet bij zo'n milieu vervuilend ding te wonen.
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Als je uitgaat van "zoveel molens als acceptabel voor omwonenden.." dan worden het er nul. Ik begrijp nog steeds NIET dat iedere gemeente deze doelstellingen zelf wilt halen. Pak dit toch landelijk aan door centrale plaatsing van die ondingen ergens ver weg op zee.