Volledig scherm
Kerk in Indoornik. © Erik van 't Hullenaar

Geen weekenddiensten meer in kerkje Indoornik

RANDWIJK/ZETTEN - Het katholieke kerkje van het Randwijkse buurtschap Indoornik houdt na volgend jaar zomer geen reguliere weekenddiensten meer.

Wel blijft de kerk te gebruiken voor huwelijken en uitvaarten. De Johannes de Doperkerk is de eerste kerk binnen de Benedictusparochie – actief in Overbetuwe en Lent – die de wekelijkse of tweewekelijkse eucharistieviering ziet verdwijnen. De kerkgangers kunnen daar vrede mee hebben: vanuit de Indoornikse kerk bestond de minste weerstand tegen de kerksluitingsplannen.

Aantal vrijwilligers
Bij de Johannes de Doperkerk behoren formeel de katholieken uit Randwijk en Zetten, dorpen die juist bekend staan om de overwegend protestantse gemeenschappen. Reden om Indoornik nu van de reguliere kerkdienstkalender te halen, is het dalend aantal vrijwilligers: dat komt onder een kritische grens. Ook zijn er zorgen over de financiën.

Wie wil trouwen of begraven wil worden vanuit de Indoornikse kerk, kan dat nog wel. Ook zal de traditionele Allerzielenviering op 2 november – waarbij alle doden worden herdacht – in stand worden gehouden.

Betuwe