Volledig scherm
PREMIUM
File op de A50 rond knooppunt Valburg © Erik van 't Hullenaar

Gelders verkeershart is ziek: recordaantal files rond knooppunt Valburg

VALBURG - Meer files dan ooit, 22 ongelukken, minimaal 4 inzetten van de traumahelikopter en 6 auto's over de kop. Dat is de recordscore van 11 maanden verkeerschaos op en rond knooppunt Valburg in 2018. Nog meer slecht nieuws: het wordt alleen maar drukker op het knooppunt, waarmee ook de kans op ongelukken toeneemt.

De 22 ongelukken betekenen een stijging ten opzichte van 2017 (met 14 ongelukken) en 2016 (12), zo blijkt uit onderzoek van De Gelderlander. Ook Rijkswaterstaat merkt de toename. ,,We zien op knooppunt Valburg, net als op rest van de trajecten, een stijging van het aantal ongelukken: ‘kop-staartjes’, eenzijdige ongevallen en aanrijdingen met invoegend verkeer. Bij meer verkeer en meer files neemt de kans op ongelukken toe.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe