Volledig scherm
Steun vanuit de Neder-Betuwse GemeenteBelangenfractie, voor subsidie om het zwembad in Zetten open te houden. © Erik van 't Hullenaar

Gemeentebelangen Neder-Betuwe wil zwembad Zetten behouden

ZETTEN/DODEWAARD - Het openhouden van het zwembad Drie Essen in Zetten krijgt de steun van Gemeentebelangen (GB) in Neder-Betuwe. De partij noemt het bad in buurgemeente Overbetuwe een grote voorziening voor de Neder-Betuwse inwoners en zou het einde van het zwembad ‘een groot verlies’ vinden. 

GB heeft erover diverse vragen aan het college van B en W in het Opheusdense gemeentehuis gesteld. ‘We willen niet alleen de lusten ervaren, maar ook een stukje van de lasten dragen’. GB wil nu graag weten over welke orde van grootte gesproken wordt, als het gaat om financiële steun. In de huidige exploitatie draagt Overbetuwe jaarlijks bijna 250.000 euro bij. Volgens onderzoek zou ruim één op de drie bezoekers van het Zettense zwembad uit Neder-Betuwe komen. Neder-Betuwe heeft zelf geen openbaar zwembad binnen de gemeentegrenzen, inwoners wijken doorgaans uit naar Rhenen, Wageningen, Tiel of Zetten. 

Eerste gesprek

Deze week heeft Overbetuws wethouder Wijnte Hol een eerste gesprek met zijn Neder-Betuwse collega Herma van Dijkhuizen over de toekomst van het zwembad gehad. Beiden willen daar nog niets inhoudelijks over kwijt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Angerense tractorontwijkers in Hemmense bos

    Angerense tractoront­wij­kers in Hemmense bos

    HEMMEN/ANGEREN Je woont als oma en kleindochter in Angeren, hebben herfstvakantie en willen een dagje naar het bos. Maar je weet niet of je met al die boerenprotesten ver gaat komen. Dan neem je toch Hemmen! Joëlle Selman is er met grootmoeder neergestreken en vinden zelfs nog wat bijzonders: de fraaie en nog prima bruikbare restanten van een kabouterspeurtocht, die afgelopen zondag voor kinderen werd georganiseerd. Elke schoolvakantie heeft het Hemmens bos, tezamen met het Loenense bos het enige in de Betuwe, grote aantrekkingskracht op ouders dan wel grootouders met jonge kinderen. In dit jaargetijde voor de eerste roodbruine blaadjes, vallende eikeltjes en échte, dus niet voor speurtocht uitgezette paddenstoelen.

Betuwe