Steun vanuit de Neder-Betuwse GemeenteBelangenfractie, voor subsidie om het zwembad in Zetten open te houden.
Volledig scherm
Steun vanuit de Neder-Betuwse GemeenteBelangenfractie, voor subsidie om het zwembad in Zetten open te houden. © Erik van 't Hullenaar

Gemeentebelangen Neder-Betuwe wil zwembad Zetten behouden

ZETTEN/DODEWAARD - Het openhouden van het zwembad Drie Essen in Zetten krijgt de steun van Gemeentebelangen (GB) in Neder-Betuwe. De partij noemt het bad in buurgemeente Overbetuwe een grote voorziening voor de Neder-Betuwse inwoners en zou het einde van het zwembad ‘een groot verlies’ vinden. 

GB heeft erover diverse vragen aan het college van B en W in het Opheusdense gemeentehuis gesteld. ‘We willen niet alleen de lusten ervaren, maar ook een stukje van de lasten dragen’. GB wil nu graag weten over welke orde van grootte gesproken wordt, als het gaat om financiële steun. In de huidige exploitatie draagt Overbetuwe jaarlijks bijna 250.000 euro bij. Volgens onderzoek zou ruim één op de drie bezoekers van het Zettense zwembad uit Neder-Betuwe komen. Neder-Betuwe heeft zelf geen openbaar zwembad binnen de gemeentegrenzen, inwoners wijken doorgaans uit naar Rhenen, Wageningen, Tiel of Zetten. 

Eerste gesprek

Deze week heeft Overbetuws wethouder Wijnte Hol een eerste gesprek met zijn Neder-Betuwse collega Herma van Dijkhuizen over de toekomst van het zwembad gehad. Beiden willen daar nog niets inhoudelijks over kwijt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zelfs bij Spero, de grootste voetbalclub in de Oostelijke Betuwe, staat alles even stil
    PREMIUM

    Zelfs bij Spero, de grootste voetbal­club in de Oostelijke Betuwe, staat alles even stil

    ‘Als er gezeik’ is op de club moet je er zijn’, luidde het advies van zijn voorganger. René Nobels is een jaar voorzitter van Spero en op de club is het stil. Er is genoeg te doen, maar hij is er niet. Zelfs bij de grootste voetbalclub van de Betuwe is het stil. De corona-crisis doet ook bij Spero zijn onderhuidse werk. Dat had René Nobels (59) een jaar geleden, toen hij bij Spero Fons van Lith als voorzitter opvolgde, niet kunnen denken.

Betuwe