Rijkere inwoners van Lingewaard en Overbetuwe zouden zelf hun hulp in de huishouding moeten betalen en geen beroep meer moeten doen op de gemeentekas, menen wethouders Rob Engels en Aart Slob.
Volledig scherm
PREMIUM
Rijkere inwoners van Lingewaard en Overbetuwe zouden zelf hun hulp in de huishouding moeten betalen en geen beroep meer moeten doen op de gemeentekas, menen wethouders Rob Engels en Aart Slob. © Thinkstock

Gemeenten willen huishoudhulp voor rijkere inwoners niet meer betalen

ELST/BEMMEL - Rijkere inwoners van Lingewaard en Overbetuwe zouden zelf hun hulp in de huishouding moeten betalen. Beide gemeenten willen daar liever niet de rekening voor betalen. 

13 reacties

 • pietertju

  6 maanden geleden
  ik denk dat de gemeente is helemaal moet stoppen met deze subsidies, het is gewoon krom, iemand die altijd netjes zijn belastingen heeft betaald krijg niks meer , en diegene die altijd alle potjes hebben leeg geprofiteerd word hiervoor beloond ,gewoon stoppen met deze onzin per direct 
 • Uw Buurman

  7 maanden geleden
  Geen stufi, maar wel gesubsidieerde huishoudhulp voor boomers, dat is Nederland.
 • Pim

  7 maanden geleden
  Gewoon het abonnementsgeld koppelen aan een inkomenstoets, iedereen die boven het minimumloon zit 125 euro bijdrage per maand.
 • Marc

  7 maanden geleden
  Je zou het moeten omdraaien. Je betaald altijd alles zelf tenzij je dat  niet kunt.  Dan springt de gemeente pas bij!
 • Sugar

  7 maanden geleden
  Rare gedachte. Belasting betalen is niet als geld storten op een spaarrekening om er naar eigen believen weer geld vanaf te halen.

Betuwe