Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Gendtenaar (54) moet van OM 18 maanden cel in voor rol in Arnhems wietimperium

ARNHEM/GENDT - Een 54-jarige verdachte uit Gendt die volgens het Openbaar Ministerie (OM) tussen 2012 en 2015 een rol had in de vermeende wietteelt- en wiethandelsorganisatie van drie Arnhemse hoofdverdachten, moet daarvoor veroordeeld worden tot 18 maanden cel, waarvan 9 voorwaardelijk.

1 reactie

 • Pluskukel

  4 jaar geleden
  "Ook luist het verwijt..." Begrijpend lezen begint bij begrijpelijk schrijven...
 1. OM wil twee jaar cel voor Huissense koerier wietimperium

  OM wil twee jaar cel voor Huissense koerier wietimperi­um

  ARNHEM – In de bestelbus van een 47-jarige Huissenaar lag in een verborgen ruimte 62 kilo hennep toen justitie in 2014 na een langlopend onderzoek op tientallen adressen in Gelderland en Turkije binnenviel. Wat justitie betreft is dat slechts één van de bewijsstukken dat hij de koerier was – en dus ook lid - van de vermeende wietorganisatie van drie Arnhemse ‘zakenmannen in de hennep’, die hoofdvestiging hielden op bedrijventerrein De Beemd in Velp.
 2. Advocaten van hoofdverdachten Arnhems wietimperium: ‘Getuigen OM proberen eigen straatje schoon te vegen’
  PREMIUM

  Advocaten van hoofdver­dach­ten Arnhems wietimperi­um: ‘Getuigen OM proberen eigen straatje schoon te vegen’

  ARNHEM/ VELP - De belastende getuigen waar het Openbaar Ministerie (OM) zwaar op leunt in de strafzaak ‘Fiorino’, hebben er belang bij hun eigen straatje schoon te vegen en alle schuld op de hoofdverdachten af te schuiven. Rechercheurs hebben - verblind door tunnelvisie - deze getuigen omarmd, in de kruistocht tegen de hoofdverdachten. Maar de rechtbank moet die getuigenverklaringen niet al te betrouwbaar achten.