Volledig scherm
Gerda Steeg- van Meel. © Marc Pluim

Gerda maakt vriendinnen door vrijwilligerswerk

ANDELST - Als Gerda Steeg-Van Meel ziet dat iemand in de supermarkt niet bij een product kan, pakt ze het voor diegene. Is een kindje zijn ouders kwijt, of heeft een voorbijganger moeite met het oversteken van de straat, ook dan helpt Steeg graag. Behulpzaam zijn zit bij haar in het bloed.

,,Geleerd van mijn moeder. Zij was ook een harde werker die altijd voor iedereen klaar stond. Die liefde wil ik graag doorgeven."

De keuze om vrijwilligerswerk te gaan doen, was dan ook niet moeilijk voor de 60-jarige Andelstse. Al jaren tuiniert ze bij mensen die dit zelf niet goed kunnen. ,,Een buurtgenoot had hulp nodig en ik bood aan zijn tuin te doen. Via-via gebeurde dat daarna steeds meer. Iets waar de mensen blij van werden, en ik doe het met plezier."

Hoge Hof

Vier jaar geleden kwam ze bij zorgcentrum De Hoge Hof in Herveld, die haar koppelde aan een van hun cliënten, een rolstoelgebonden vrouw. ,,Toen ze de deur opendeed, bleek dat we elkaar al kenden. Toevallig had ik haar een keer geholpen met oversteken. Er was meteen een klik. Nu neem ik haar overal mee naartoe."

Vrijwilligers
In de Betuwe zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. De Gelderlander zet er wekelijks een in de schijnwerpers. Vandaag Gerda Steeg - van Meel uit Andelst.

Koffie drinken, samen winkelen in Arnhem en lekker uit eten. Vorige week nog, bij Antonn in Zetten. ,,Voor het toetje had ik het bedienend personeel ingelicht dat mijn tafelgenote jarig was. Bij het dessert kreeg ze vuurwerk. Ze was daardoor zo verrast, daar word ik zelf ook blij van. Bovendien lachen we samen wat af, we zijn echt vriendinnen geworden."

Meer

Eigenlijk zou Steeg nog wel meer willen doen. Boodschappen voor mensen die lastig de deur uit kunnen, bijvoorbeeld. ,,Ik heb altijd kwetsbare mensen willen helpen. Voor ze op komen, als ze dat zelf niet kunnen. Dat doe ik met veel liefde. En eerlijk, ik zou het voor geen goud willen missen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe