Volledig scherm
PREMIUM
Marktpartijen lieten het buitengebied links liggen als het ging om aanleggen van snelle internetverbinding. Dat lijkt nu te gaan veranderen. © Carlo ter Ellen DTCT

Glasvezel in buitengebied dichtbij

BEMMEL/ELST - Voor inwoners van de buitengebieden van Lingewaard en Overbetuwe komt snel internet een stap dichterbij. Het bedrijf Glasvezel Buitenaf wil volgend jaar beginnen met de aanleg van glasvezel en zal, vanaf maandag, bewoners persoonlijk benaderen.

Glasvezel Buitenaf richt zich nu op zevenduizend huishoudens in de buitengebieden van veertien gemeenten in de regio Nijmegen-Arnhem. Als - in totaal - 50 procent van de mensen akkoord gaat met het aanbod, wil het bedrijf beginnen. Als alles meezit, en het bedrijf er ook met de gemeenten uitkomt, is de snelle internetverbinding in 2020 klaar. De deadline voor inschrijving is 19 november.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe