Gratis e-bike proberen of elektrische auto huren voor weinig? Het kan in Elst

ELST - ‘Ontdek de e-bike en e-deelauto’. Met die campagne, zaterdagmiddag  afgetrapt in Elst door wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder, wil Overbetuwe duurzaam vervoer in de gemeente stimuleren. E-bikes kunnen gratis worden uitgeprobeerd, een elektrische auto huren kan voor een beperkt bedrag.

De actie loopt tot eind september. Overbetuwe wil meer mensen kennis laten maken met de elektrische deelfiets en deelauto.

 ‘Want fietsen is gezond en leuk én houdt Elst en omstreken beter bereikbaar’, aldus de gemeente Overbetuwe, die in een elektrische deelauto ‘voor veel gezinnen een mooi alternatief’ ziet.

Kia

Volledig scherm
Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van de gemeente Overbetuwe bij een van de elektrische deelfietsen in Elst. © PR

Er zijn vier ‘sportieve damesfietsen’ beschikbaar die maximaal een week kunnen worden geleend. De twee deelauto’s van het model Kia e-Niro zijn  voor een bedrag van 36 euro maximaal een dag te huur (reserveren kan via internet). De auto’s en de fietsen staan bij de Jumbo-supermarkt in Westeraam.

Die keuze is een bewuste, aldus de gemeente Overbetuwe. De parkeerdruk in Westeraam en Eshof is groot doordat veel gezinnen in die wijken twee auto’s hebben en diverse bewoners hebben al met de gemeente gesproken over gezonde en duurzame maatregel. De actie is vooralsnog een proefproject. Blijkt dat succesvol, dan volgen mogelijk andere wijken en dorpen in Overbetuwe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe