Volledig scherm
© ANP

Gratis taal- en rekenlessen voor laaggeletterden in Park Bredelaar

ELST - Zorginstelling Philadelphia gaat op Park Bredelaar gratis taal- en rekenlessen aanbieden voor laaggeletterden uit Overbetuwe en Lingewaard. ,,We hopen in februari al te beginnen’’, zegt Carla Hofman.

Het gaat om lessen in taal, lezen, schrijven en rekenen voor laaggeletterden en mensen met een beperking. ,,De lessen worden gegeven door een docent van Prago, een instituut dat ook al actief is in Zevenaar en Gendt. Dankzij subsidie van de gemeente Overbetuwe kunnen we dat nu ook in Elst aanbieden”, zegt Hofman, coördinerend begeleider bij Philadelphia.

Mensen die zich aanmelden krijgen in kleine groepen les waarbij de deelnemers zelf kunnen aangeven wat ze precies willen bijleren. Daarbij kan het ook gaan om praktische zaken als het lezen en beantwoorden van brieven. Het gaat om twee uur per week op een nog nader te bepalen vaste dag.

,,Vroeger lag de nadruk heel erg op de beperkingen van mensen en kregen ze soms niet eens de kans om iets te leren op het gebied van rekenen of taal. We merken dat die behoefte groot is, onder mensen die wij begeleiden, maar ook onder laaggeletterden. De inschrijving is net open en we beginnen al zodra er vier kandidaten zijn. We werken met kleine groepen met nadruk op individuele aandacht.’’

Om de doelgroep te bereiken richt Philidelphia zich nadrukkelijk op de omgeving van laaggeletterden en begeleiders van mensen met een beperking. ,,We hebben ruim 150 mensen en instellingen aangeschreven’’, zegt Hofman.

Een woordvoerder van de gemeente Overbetuwe kon gisteren niet aangeven hoeveel subsidie er voor het project beschikbaar is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe