Marcel Kuster
Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Kuster

Groei zet door: 300.000e Betuwenaar in zicht?

ELST/TIEL - Het inwonertal van de Betuwe blijft doorgroeien. Inmiddels wonen er meer dan 270.000 mensen in de zeven Gelderse gemeenten tussen Waal, Rijn en Lek. Elk jaar komen er een paar duizend bij, afgelopen jaar zelfs 1835. Gezien de grote woningbouwplannen zal die trend zich waarschijnlijk versterkt doorzetten. Mogelijk dat rond 2030 de mijlpaal van 300.000 Betuwenaren wordt bereikt.

5 reacties

 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  Bevolkingsgroei 101669 Geboorte overschot. 14676 Immigratie overschot. 86993 De bevolkingsgroei heeft dus weinig te maken met het feit dat er in Nederland teveel kinderen worden geboren.
 • bart verplak

  5 maanden geleden
  En nog nooit een leer of hoenderik van dichtbij gezien.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  Elk jaar 80.000 inwoners erbij is een werkelijkheid waaraan niet te ontkomen is. Dus ook de Betuwe zal dichtbevolkte worden.
 • Arie van Doorn

  5 maanden geleden
  Dit verhaal word hier als zaligmakend gebracht maar is het absoluut niet.Groei was vroeger erg belangrijk voor de welvaart,maar nu hebben we een welvaartspijl bereikt dat we aan welzijn moeten gaan denken Groei lijdt nu alleen maar tot problemen kwa milieu ruimte voor natuur meer verkeer meer regels en ga zo maar door als deze gekkigheid zich doorzet leven we binnen 30 jaar in een gebied wat we eigenlijk helemaal niet willen.
 • M Reuvers

  5 maanden geleden
  ze komen allemaal naar het oosten omdat ze in het westen straks natte voeten krijgen.

Betuwe